Lystlæsninger

Lystlæsninger handler om den litteratur der vækker vores lyst. Det er en serie podcast om kendte og ukendte forfattere. Lystlæsninger giver korte introduktioner til forfatterens samtid, forfatterens liv og anbefaler et enkelt værk af forfatteren.

Lystlæsninger er en blanding af fakta, biografiske anekdoter, højtlæsning og interviews. Forhåbentlig giver de lyst til at læse mere og gode ideer fra forfatteren som man kan ”låne” hvis man selv skriver.

Få forfattere kan skille vandene som Ernest Hemingway (1899-1961), enten hylder man Pulitzer og Nobel pris modtageren som en af de største forfattere i det tyvende århundrede eller også anses han for at være et forældet fordrukkent barn af sin tid som bør henvises til litteraturhistoriens fodnoter.

Zelda Fitzgerald

Listen to “Lystlæsninger fra Paulunet ep. 2 – Zelda Fitzgerald” on Spreaker.

Lyt til historien om den meget markante kvindelige forfatter Zelda Fitzgerald. Zelda flytter fra Amerikas hjerteland til det brølende New York, bliver en del af Jazztidens “Gyldne Par” sammen med sin mand F. Scott Fitzgerald og kæmper en kamp der involvere både hendes eget sind, men i lige så høj grad retten til at blive anerkendt som en selvstændig kunstner i skyggen af sin berømte mand.

 

F. Scott Fitzgerald

Listen to “F. Scott Fitzgerald” on Spreaker.

Lyt til historien om en af det tyvende århundredes vigtigste forfattere der forgæves forsøgte at overleve i det reklamens, ugebladenes og Hollywoods verden. Hør om hvordan Fitzgerald forgæves forsøgte at blive en del af den rige overklasse, hæmmet af forfatterens trang til altid at være den passive observatør, forbandet af sit eget alkohol misbrug der ledte til hans undergang.