I 1976 gik otte forfattere med Peter Seeberg sammen om at lave brandspillene i anledning af 200 år for Viborgs Brand. Sammen dannede de teatergruppen Komplot og lejede det nedlagte snedkerværksted i Sct. Mogens Gade 33 til prøver, café og opførelsessted. Det gamle værksted døbte de Paulunet.

Paulun: ”bolig, især opfattet som et fredeligt og rart opholdssted; tilholdssted.” Citat: Den danske ordbog

Paulunet er et mirakuløst hus. I centrum af en gammel by. Det har en særegen placering og der er så mange rum at udforske. Der hviler en ganske særlig stemning over Sct. Mogens Gade i Viborg. Som en af landets ældste gader er den fyldt med gamle historiske bygninger, hvoraf nogle kan dateres til middelalderen. Gamle gadelamper, toppede brosten, hemmelige gårdhaver og ærværdige bygningsværker bidrager til atmosfæren.

Det tidligere snedkerværksted fra 1850´erne er nu blevet et selvstændigt kultursted. Hjemsted for broderi, litteratur, fordybelse og sanselighed. Paulunet er en skøn oase aflukket fra resten af verden, og med masser af plads til alskens umiddelbart unyttige gøremål. Det er vores hjem, det er her vi bor og dyrker vores passioner, det er her vi inviterer ligesindede folk til at samles om de ting vi holder allermest af: skaberkraft, læselyst og madglæde. Vi vil gerne dele det med dig og således videreføre Paulunet i dets oprindelig åbne og inviterende ånd. Det er vores mål at du går inspireret, beriget, opløftet og måske en anelse livsberuset herfra.

Jane Ingerslev er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding og har en bachelorgrad i Etnografi (fra Aarhus Universitet) Hun er Lektor på VIA Design i Herning, hvor hun underviser i broderi, design og kulturfag og er kreativ iværksætter. Hun har undervist i design og kreative fag i mange forskellige sammenhænge siden 2001 bla. design på Vejle Tekniske Gymnasium. Hun er medlem af Danske Kunsthåndværkere og Designere og har deltaget på censurerede markeder og udstillinger i Danmark og Norden.

Velkommen. Her i vores ”handmade heaven” kan du melde til broderi- og syworkshops, lade dig inspirere, shoppe produkter og tekstile vintagefund. Jane er især optaget af broderi og redesign med broderi.

Motto: The future is handmade!

Lars Hamann er uddannet i dansk og retorik fra Aalborg og Københavns universiteter. Han har skrevet de to historiske romaner ”Fanden er løs” og ”Tiggernes børn” udgivet på forlaget Gyldendal, har afholdt mange skrive-og formidlingskurser. Han var i en lang årerække ansat hos den japanske koncern DNP Denmark, som kommunikationschef på Museum Jorn i Silkeborg og er nu kommunikationschef på Skovgaard Museet i Viborg. Virker også som ekstern konsulent, underviser, forfatter og  kreativ kultur iværksætter.

Velkommen. Her i vores paulun til lystlæsninger kan du melde dig til workshop/saloner, lade dig inspirere, lytte til historier, lære at fortælle historier, engagere dig i lange snakke med andre snakkelystne og spise lækker mad. Lars er især optaget af historie, idehistorie og den gode fortælling.

Motto: Man må aldrig lade fakta forplumre den gode historie