Broderi er den ældste og mest enkle håndarbejdsteknik. Nål og tråd, så er man i gang.
Broderi har altid handlet om status måske fordi det er smukt, unyttigt og tidskrævende. Man kunne vise sin rigdom gennem broderede tekstiler. Langt op i sidste århundrede var broderi både et spørgsmål om funktion og dekoration. Når pengene ikke rakte langt, handlede det om at passe godt på tingene.
I dag er broderi fri leg med nål og tråd. Der findes ikke noget broderipoliti og undervisning i broderi indgår ikke længere som en del af opdragelsen af piger. Broderi oplever i boom i modebilledet, men håndværket er truet.
Broderi er slow luxury. Broderi er ro, fordybelse, langsommelighed og nærvær. Det er balsam for sjælen at bruge hænderne til at skabe noget smukt. Forærer du for eksempel din veninde en ting, du selv har broderet, er det jo en helt særlig manifestation af venskabet.

Vil du lære at brodere? Må jeg smitte dig med broderilykke? Teknikker, inspiration, selskab med kreative kvinder, krydret med oplæsning og noget godt til ganen.

Sashiko, saké og sanselige Murakami – japansk broderi

Søndag d. 3  april 2022 Kl. 10 – 16

Sashiko betyder det lille stik, det er en meget gammel japansk teknik som stammer helt tilbage til det 16 årh. Oprindeligt var det en quilteteknik som blev brugt som dekorativ forstærkning/reparation af de fattige arbejderes tøj. Teknikken blev ligesom patchwork brugt pga. nød og mangler på materialer. Intet gik til spilde.
I dag er teknikken blevet meget populær, måske fordi den rummer utrolig mange muligheder og udtrykket er enkelt.
Jane præsenterer et kort oplæg om Sashiko´s historie, viser syprøver, bøger og inspirationsbilleder. Hun demonstrerer teknikker og du syer prøver med Sahiko. Nyd en japansk frokost og smag på forskellige saké. Lyt til oplæsning af japanske forfattere v. Lars Hamann.

Du får kompendium om Sashiko med hjem

Japansk frokost, saké  kaffe/te og lidt sødt
Max. antal deltagere: 12
Ingen deltagerforudsætninger andet end lyst og tålmodighed – alle kan være med
Tilmeldingsfrist: 28. marts
Materialeliste mailes efter tilmelding

Pris: 775 kr. inkl. frokost, studerende 450 kr.

Tilmelding med navn og e-mailadresse og mobilepay til Jane Ingerslev: 22 83 32 45

Perle accessories, det dekadente Babylon Berlin og Absinth 

Søndag d. 24 april 2022 kl. 10 – 16

Kom og lær hvordan du syer en cool broche eller øreringe, få et indblik i Weimar republikkens dekadente laboratorium som vi kender fra Tv-serien Babylon Berlin, hvor kulturelle og seksuelle grænser blev afprøvet, og smag noget af den forførende absinth.

Du tegner din egen model eller syr en af mine modeller. Teknikken har jeg lært af fashiondesigner Malvine Mennika fra Riga. 

Lars giver en introduktion til den fascinerende og farlige verden vi møder i Tv-serien Babylon Berlin,  læser højt og serverer tysk frokost og vi koncentrere os om at lave noget 1920’er Bling.  

Let Berliner frokost, kaffe/te/, Absinth og lidt sødt
Max. antal deltagere: 12
Ingen deltagerforudsætninger andet end lyst og tålmodighed – alle kan være med
Tilmeldingsfrist: 24. januar
Materialeliste mailes efter tilmelding

Pris: 775 kr. incl. frokost, studerende 450 kr.

Tilmelding med navn og e-mailadresse og mobilepay til Jane Ingerslev: 22 83 32 45

Se mere her:

 

Perle- og pailletbroderi, Fitzgerald og Moonshine Sprut 

ndag d. 24. februar 2019 kl. 10 – 15

Kom til en sjov, lærerig og lidt udfordrende dag hvor du afprøver en lang række perle- og pailletbroderi, lytter til tekster fra de brølende 1920’ere, spiser en let New York’er frokost og smager moonshine sprut fra forbudstiden.

Jeg præsenterer en lang række forskellige teknikker inden for perle- og pailletbroderi. Teknikkerne har jeg bla. lært i London af dygtige Alice Richardson hos London Embroidery Studio. Du syer prøver med flest mulige af teknikkerne.
Perle- og pailettbroderi kan anvendes alene eller sammen med broderisting.
Jeg viser syprøver, spændende bøger om broderi, oplæg med inspirationsbilleder
Du kan eks. anvende teknikkerne til at brodere en smuk broche eller et broderi til en cardigan, kjole eller lignende.

Lars læser højt og sætter stemningen fra 1920’ernes New York og Paris. Han serverer lidt lækker frokost for os, mens vi koncentrere os om at brodere og være sammen.

New York’er frokost, kaffe/te/, moonshine spiritus og lidt sødt.
Max. antal deltagere: 8
Ingen deltagerforudsætninger andet end lyst og tålmodighed – alle kan være med
Tilmeldingsfrist: 15 februar
Materialeliste mailes efter tilmelding

Intropris: 675 kr.