Syworkshop og tøjbyttecafe. Kulturnatten Viborg. Gratis

Fredag 9. oktober 2020 kl. 19 – 22

Syworkshop:

På bunden af dit klædeskab – sy ind, op, ud, om – redesign og repair.

Kom og få ideer og hjælp til at arbejde med en af de beklædningsgenstande som hænger i dit skab, som du ikke bruger. Måske er du typen, som køber tøj i genbrugsbutikker, som bare liiiige skal….!, men hvordan og hvornår? Den kan være en kjole som lige skal syes lidt ind, en nederdel med et flot mønster men forkert facon, pletter på en trøje som kan dækkes med broderi, en lidt kedelig cardigan som kan pimpes og pyntes så den bliver helt unik, en lynlås som er gået i stykker osv. Mulighed for at arbejde med let omsyning, reparation og dekoration med frit broderi i hånden og hvad vi ellers finder på.

Tøjbyttemarked:

Vi gør op med køb-og-smid-væk-mentaliteten og slår et slag for bæredygtigt forbrug. Giv nyt liv til det tøj, der alligevel bare ligger og samler støv på bunden af dit klædeskab ved at bytte det væk.
Giv dit gamle tøj og byt til noget nyt brugt tøj. Giv hvad du har, tag hvad du kan bruge! Måske du kommer hjem med noget du får meget mere glæde af.

SÅDAN FOREGÅR DET:
1. Du medbringer alt det tøj du ikke længere bruger: voksentøj, børnetøj, sko, tasker, bælter mv., som stadig er i god stand.

2. Du “overdrager” dine ting til byttemarkedet.

3. Du finder selv noget som du mægtig gerne vil have med hjem.

HVAD ER REGLERNE?
Der er ingen faste regler for hvor meget man skal bidrage med og hvor meget man må tage. Man tager efter behov – og vi har alle forskellige behov J Det vigtigste er en tanke om at reducere spild og genbruge.

Vi serverer en drink, kaffe/te og lidt sødt
Max. antal deltagere: 12
Tilmeldingsfrist: 2. oktober

Ingen deltagerforudsætninger andet end lyst og tålmodighed – alle kan være med. Medbring en eller evt. flere stykker tøj du vil arbejde med, almindelig sygrej som saks, synåle, tråd osv., symaskine, hvis du skal bruge den og tøj til tøjbyttecafe.

Tilmelding via sms til Jane: 22 83 32 45

Tråde i Viborg: forfatteraften med Amalie Smith

Onsdag d. 4/11 2020 kl. 19

Den anmelderroste forfatter Amalie Smith læser op og fortæller om sin nye bog Thread Ripper, som er en hybrid, der handler om vævning, men også computerens udvikling, systemer og i det hele taget livsvæv. Samtidig hermed væver vi med Jane Ingerslev.

I løbet af aftenen taler vi om håndens arbejde, om tiden, og om det at arbejde med hybrider, at arbejde på tværs af fag og kunstarter.

Tilmelding via sms og betaling via Mobilepay til Jane: 22 83 32 45

Bogworkshop: Håndlavede bøger, Stefan Zweig og kage som i Wien

Søndag 11. april 2021 kl. 10 – 16

Lær hvordan du kan lave dine egne helt unikke, håndlavede, kreative og sanselige bøger helt fra bunden af al slags papir. Denne dag handler om glæden ved papir og bøger.

Vi skal sy, klippe og klistre. Få inspiration, ideer og teknikker til hvordan du gør og hvilke slags bøger du kan lave. Inspirationsbøger til dine kreative projekter, havebøger, kogebøger, en personlig bog til en du elsker, kalenderbøger, rejsebøger osv.

Lars introducerer den østrigske humanist, essayist, erotiske forfatter og storsamler af originale forfatter manuskripter Stefan Zweig, der bl.a. længtes mod ”en verden af i går”

Let frokost, kaffe/te/ og kage
Max. antal deltagere: 12
Ingen deltagerforudsætninger andet end lyst og tålmodighed – alle kan være med
Tilmeldingsfrist: 5. april
Materialeliste mailes efter tilmelding

Pris: 775 kr. incl. frokost, studerende 450 kr.

Tilmelding med navn og e-mailadresse og mobilepay til Jane Ingerslev: 22 83 32 45

I Peter Seebergs verden

Lørdag d. 22. maj 2021 kl.11 – 14

I samarbejde med Sct. Mogens Gades gadeforening inviterer Paulunet til en fejring af Viborg forfatteren Peter Seeberg. I Paulunet placerede han sin teatergruppe ”Komplot” og trappen der pryder Paulunets logo var han med til at skaffe til huset. Dagen byder på gadeteater, livemusik og forfattere. Gerd Laugesen læser højt af sin nyudgivelse om Seebergs træer, hvoraf et stadig vokser i haven. Henning Pedersen – en af de 8 forfattere, som Peter Seeberg samlede i Komplot fortæller om sine oplevelser dengang.

 Der serveres ”Fugls Føde” – en hyldest til Peter Seebergs nyklassiker af samme navn.

Tilmelding via sms og betaling via Mobilepay til Jane: 22 83 32 45

P33: En Viborg speakeasy

Lørdag d.19 juni 2021 kl. 20 – 23

Oplev den helt særlige forførende og til tider løsslupne stemning fra forbudstidens New York når Paulunet åbner en speakeasy.

Speakeasy var navnet på de talrige og populære ulovlige barer som dukkede op overalt i USA under forbudstiden og som vi kender fra utallige film. Navnet kom af at man skulle tale lavmælt så de ikke blev opdaget.

Speakeasy blev hurtigt en vigtig del af amerikansk kultur og hjemstedet til de brølende tyvere. Jazz Alderen. Kvinderne undslap de lange kjoler og te-selskaber, og begyndte at gå på gedulgte cocktailbarer med mændene. Stedet hvor folk kunne mødes på tværs af racer og religion.

Kom til P33 – en Paulun Speakeasy, smag velkomponerede cocktails som Hemingway, F. Scott Fitzgerald, Cole Porter og Josephine Baker drak dem. Lyt og dans til swing musik fra Pernille Dahl Trio og få et skævt oplæg om absintens gavnlige effekter for vores samfund, hvordan at barer er en af vores samfunds støttepiller og hvorfor vi generelt bør bruge dem noget mere.

Dresscode: Stemningen skal være helt rigtig så der er dresscode: Mænd i hvide skjorter og kvinder i kjoler.

Paulunet er Viborgs nyeste og mindste kultursted, indrettet hvor den berømte danske forfatter Peter Seebergs stiftede sit forlag og teater. Stedet er blevet genoplivet af etnograf, tekstildesigner og serieiværksætter Jane Ingerslev og Krimiforfatter og Hemingway aficionado Lars Hamann. Hvor der tidligere var tømmerværksted er der nu anderledes stemningsfulde kulturelle oplevelser som altid giver lidt til hånden, lidt til ganen og lidt til eftertanke.

Indhold

Tre smagninger af tidstypiske drikkevarer

Koncert med Pernille Dahl Trio

Skævt oplæg til inspiration

Masser af dejlige velklædte mennesker i et helt særlig eksklusivt arrangement skjult i baggård i Viborg.

I alt 200 kr. Tilmelding nødvendig – kodeord til døren sendes på sms efter betaling.

Tilmelding via sms og betaling via Mobilepay til Jane: 22 83 32 45

ER AFHOLDT I 2019