To romaner: “Fanden er løs” og “Tiggernes børn” af Lars Hamann og Gorm Præst Jørgensen udgivet på forlaget Gyldendal

DKK250.00

Kategori:

Beskrivelse

Prisen er for to bøger inkl. forsendelse. Bor du tæt på kan du vælge at afhente bøgerne og dermed spare portoen. Hvis du ønsker det, kan du få bogen signeret af Lars Hamann. Skriv hvad du ønsker der skal stå i en mail til os.

Fanden er løs:

Christian den Fjerdes København, 1642. Byens foged Knud Korbach skal opklare mordet på styrmand Anders, som var anklaget for trolddom. Byen er i de stærke kræfters vold, borgerne er i oprør og ser troldfolk overalt.

Sagen fører Korbach fra de højeste kredse til de laveste: fra middagsselskab hos statholder og kongens svigersøn Corfitz Ulfeldt til den frimodige Crias bordel i den nye lovløse bydel Christianshavn. Korbach må svimlende højt til vejrs i kongens nye Stjerneborg, det mystiske runde tårn i Kiøbmager Gade som skal indvies om mindre end en uge. Men mest svimlende er hans møde med fortiden. Har han selv været del af djævlens plan?

FANDEN ER LØS er en historisk krimi fuld af renæssancens tro og overtro, sanselighed og armod, magtspil og frygt for fortabelse.

https://litteratursiden.dk/anmeldelser/fanden-er-los-af-lars-hamann

Tiggernes børn:

Knud Korbach is back! Københavns foged anno 1642 skal denne gang opklare et mord begået for øjnene af ham. Det bringer ham både til Rosenborg, hvor Christian den Fjerdes vanartede søn ter sig, og til samfundets bund blandt de velorganiserede tiggerkonger og deres undersåtter

Et lille dødt, vanskabt spædbarn er fundet bag en regnvandstønde i Compagni Stræde, og for at finde moderen indkaldes alle ugifte piger fra kvarteret til malkeprøve på rådhuset. Mens pigerne undersøges en efter en, bliver en ung kvinde pludselig knivstukket og dræbt. Lige for øjnene af byens foged, Knud Korbach.

Jagten på morderen fører Korbach fra tiggerkonger til embedsmænd, Corfitz Ulfeldt og Leonora Christine, og fra den vanartede kongesøn på Rosenborg til tugt- og børnehuset, hvor de udstødte er stuvet af vejen. Skandaler og brodne kar er der overalt, men den største katastrofe skjuler sig, hvor Korbach mindst venter det. Og den truer selve kongerigets fundament.

Lidt mod sin velvilje får Korbach hjælp af Ingeborg Bryske, en intelligent og indtagende adelskvinde, hvis forbindelser til de højere kredse kan være en hjælp i efterforskningen. Og en belastning.

Tiggernes børn er en historisk krimi fra renæssancens spraglede og spændingsfyldte verden fuld af magtkampe, overdådig sanselighed og ekstrem armod.